110901/09

Jeg husker det som om det var i går. 11.september 2001. I dag er det 8 år siden.


Jeg var 10 år, hadde en brennende interesse for rosa øyenskygge og slengbukse og skaut. Jeg drømte om Buffalosko og dro buksa litt ned mens jeg dro skjorta litt opp så magen vistes. Det var metallicfargers tid, Spice Girls var "solastyear" og jeg hadde...midtskill. Men dette har ikke noe å si.

Jeg hadde kjøpt en Snoopy skoledagbok på Interbok. Eller var det en Ole Brum? Jeg hadde vært i Elnesvågen og bytten den da permen, eller limen i boka hadde gått heidundas og hele boka falt fra hverandre. Når jeg kom hjem luktet det boller i hele etasjen. Og pluselig hører jeg et skrik fra kjøkkenet.

Der står mamma, i ført bakelue og forkle og tar seg til hodet. Radioen står på full guffe og mamma utbryter: 
-Kjære Jesus!
-Ka so skjer?
-Skru på Tven! Skru på TVen! Det e fly som e styrta i World Trade Senter!

Jeg var helt sjokkert av at jeg skulle skru på Tven en valig ettermiddag. Det skjedde aldri at vi skrudde på Tven midt på lyse dagen. Men dette var ingen vanlig ettermiddag. Det var en dag som rystet en hel verden. 

De dagen skrev jeg mye i dagboken min. Mens jeg spise 11.september-boller. Jeg skrev  om alt som hadde skjedd, hva jeg tenkte og hvordan verden fungerte etter en tiårings syn. Når jeg leser dette nå i dag skjønner jeg at jeg forstod litt. Men ikke så mye som jeg trodde.


img7699
(Jeg var kanskje ikke fult så ung som det her. Men jeg var sikkert like søt.)Husker du 11.september?

3 kommentarer

wenche

11.09.2009 kl.21:13

huska det godt i. dt va ænaste dagen me ikkje hadde tv så me skjønte ikkje alvoret før dagen ettepå da lærern såg på me som spedalsk da i ikkje skjønte heilt ka som hadde skjedd. såg dt på nettet dagen ettepå å da gjekk dt innover me ka som faktisk hadde skjedd..

Maria

11.09.2009 kl.22:34

På veg heim frå skulen ropne nokon kidz at det hadde vore flykræsj i amerika..då eg kom heim stod Tvn på..eg grein når eg såg menneska som hoppa ut or bygget..men eg trur ikkje eg forstod kva som hadde skjedd for dagen etterpå..

Marte

12.09.2009 kl.14:52

aaw, så søt du va ^^ huske godt 11. september i og.. hadde vært på svømming, og så d på nyhetern når i kom hjem den kvelden..

Skriv en ny kommentar

hits