Det er 1.desember i dag, i dag er det 1.desember!

Det var det første jeg tenkte i morges. Jeg føler meg som en 5 åring. Det er 24 dager til jul, tenkte jeg. Og da kjente jeg mismotet trå inn i meg og jeg tenkte: Å NEI. Den kommer ALT for fort.

Kanskje det er meningen at julen starter i oktober?

 

Det var greitt når vi var små. Da laget vi julepresanger på juleverksted på skolen og foreldrene var fornøyd med en tovet ball som gave fra barna. Nå er vi så voksen at vi jobber og må KJØPE gaver. Vi har verken tid, tolmodighet eller estetikk nok til å produsere noe selv lengre. Og som om ikke det er nok så må vi også vaske. Være med å bake. Gjøre juleinnkjøp. Måke snø. Ha tentamen. Store juleprøver. Kjøre fra kjøpesenter til kjøpesenter med halvslitte vinterdekk og sludd på ruta. 

Nå er vi nesten voksen. Og da går tiden alt for fort. Det er så mye vi skal rekke.

 

Men du og du hvor koslig. Jeg går jo halve året og venter på julen, og da bør jeg ikke klage når den først kommer. Og om den kommer alt for fort, så får den bare gjøre det. Det er vel jeg som er treg.

 

 

 

I fjor var jeg ei snill kjerring og ga Karl egen adventskalender.

 

 

julekalender

 I år har ha ikke fått så mye som en sjokoladekalender med meg.

 

Mamma har laget kalender til meg, dog. Men i morges lå det ingen gave fremme da mamma er en av disse stressa julemenneskene som heller ikke rekker alt og som synes at alt går så alt for fort.

Jeg som har påstått i tre år at jeg ikke lengre trenger noen adventskalender, var faktisk litt snurt da jeg ikke fant en blå pakke med 1.DESEMBER på i morges. Mamma mener det er en menneskeretttighet å ha adventskalender. Skal jeg tippe, kommer jeg til å måtte åpne en gave hver dag frem til juleaften i alle desembermånedene til jeg blir 25 år.

 

Nei, nå er det på tide at jeg blir voksen.

(Det er derfor jeg har drukket julebrus til frokost i dag.)

Det er godt det.

 

2 kommentarer

Britt

01.12.2009 kl.13:55

Man blir aldri for gammel for advents kalendere... Mamma laga en til meg i år:) Ble så gla for den. Og mamma fikk no en av dokker i år.. Hu begynnte å gråte av glede (trur i) på kjøkkenet når hu så det... Var så godt å se at hun fikk noe å glede seg over.

Randi

01.12.2009 kl.14:46

For gammel for julekalender?? Og jo eldre man blir, jo bedre blir gavene. Hva med sminke, klær, gavekort? Slike julekalendere sier man hvertfall ALDRI nei takk til!

Skriv en ny kommentar

hits