Back to the 90´sI helgen fikk jeg æren til å låne tidenes styggeste sko for en Spice-girls opptreden. Da jeg fikk rollen som den rødhårete Geri visste jeg med en gang at jeg måtte få tak i disse mursteinene for å se litt vettug ut. OG rød parykk, selvfølgelig.
Og det gjorde jeg.

Etter opptredenen kan man kanskje si det slik at det er godt at jeg er avholds, (det var dessuten et alkoholfritt juleball) men dersom jeg hadde hatt andre normer og ikke hatt hemninger hadde jeg knekt begge beina da jeg fikk erfare hvor ustø jeg egentlig er.
JEG KAN IKKE FATTE AT DET GÅR AN Å GÅ I SKLIKE SKO.
Men det som er det verste er at
JEG KAN IKKE FATTE AT JEG SYNES SLIKE SKO VAR KULE FOR 10 ÅR SIDEN.

Jeg føler meg som disse 45-åringene som støtt og stadig utbryter: Neimenn! Åj! Sjå ka vi gjekk mæ fær 20 år sia! Tenk at ta der va moderne!
Når jeg så disse skoene utbrøt jeg: neimenn! Åj! Sjå ka i hadde løst t å gå mæ fær 10 år sia! Tenk at ta der va moderne!

Skoene er vel de styggeste jeg har sett på lange stunder, og som skodame ser man ganske mange forskjellige skopar og design igjennom et år. At en PIA PAO modell med platå til tusen var moderne for 10-12 år siden er vel bare noe jeg må godta. Men denne vissheten om at jeg drømte om et sådan par som 7 åring gjør bare vondt innvendig.

Under helgens Spice Girls parodi fikk jeg oppleve hvordan slike sko egentlig fungerer til brukssko. Egentlig var de vel ganske grei å gå i, jeg ble ti cm høyere, og det var som om jeg svevde overbakken. Men da jeg skulle hoppe ned på et trappetrinn for å danse refreng-dansestegene i sangen Wannabee, var det like før jeg så livet gå i revy og sykebilen måtte komme til unsetting. Føttene ville ikke samme vei som skoene, og selvfølgelig greide jeg å vrikle noe.
Men hey, jeg fikk da så vidt gjort stegene, jeg har begge føttene i behold. Og jeg fikk leve ut Spice Girls drømmen, 10 år for sent.

Men nå skal skoa og parykken leveres tilbake, og jeg legger Spice girls på hylla.


Om 10 år sier jeg vel akkurat det samme om mine hverdagssko som jeg nå gjør med disse klumpeskoene, "hvor fæl de er, tenk at jeg gikk med slike, å kjære vene for noen sirkussko, går det virkelig an å ha brukt noe så tragisk?" Det verste er at jeg ser for meg selv henge ut klærne mine jeg går med pr dags dato om noen år, og gjøre de til spott og skamme. Og til slutt vedgå at jeg var et grusomt menneske som virkelig kunne bruke noe å forferdelig på kroppen og på føttene.

Men ikke døm meg.
Jeg er da bare et kvinnfolk.

Og det er grunn nok.

Én kommentar

Knut

23.12.2009 kl.20:02

Hahaha:P blant alle dem skopara du har ska du ikke se bort ifra at du finn nokken som e sjokkerende rar eller stygg om nokken år;)^^,

Skriv en ny kommentar

hits