One more to go

I dag er det en dag til julaften.
Jeg som skulle sove lenge og være uthvilt, våknet halv ti, og jeg er muttesur.

I morgen må jeg jo våkne litt før 8, for alt skal ses på TV, fra Julemorgen-sangen, til Snikker Andersen, Reisen til julestjernen og Askepott.
Og da var meningen å sove lenge i dag.
Men neida.

I dag fikk jeg lyst til å gå tur.
Det skal jeg prøve å få gjennomført.


I fjor på lille julaften stresset jeg meg opp til legekontoret for å prøve å finne ut hva som feilte meg. Hele kroppen klødde, og når jeg prøvde julekjolene mine ble jeg forskrekket over å se at jeg hadde røde, kløende prikker over alt, og de kunne ikke dekkes over med kjole til knærne eller åpen rygg.
Jeg som har vokst opp i en familie hvor man kun reiser til legen dersom man ligger døende eller man har satt fast noe i nesen, ble overrasket da mamma foreslo at jeg burde finne ut hva det var og gå til doktoren. Pappa bare fnyste og sa at det ville gå over, noe det også gjorde, men HEY, fint å være på den sikre siden, tenkte jeg og hoppet på bussen til legen. Hmm. Jeg hadde faktisk ikke sertefikatet for ett år siden.

Og dette må sies, dette er noe jeg reagerer litt på: å sette en lege på 28 år (eller det yngste man kan være som lege) til å hjelpe en 17 åring. Klart, de er jo profesjonelle og alt dette, men tanken på at denne karen er like gammel som mange av kjærstene til venninnene mine gjorde meg ikke helt komfortabel. Til visse undersøkelser hadde det vært greitt med kvinnelige leger. Joda, legen fant vel ut hva det var, han. Jeg hadde noe som heter noe fancy på latinsk. Og det hadde noe med en allergi å gjøre, eller stress. Jeg går for stressfaktoren, for siden jeg ikke skjønte hva jeg kunne være allergisk mot, spiste jeg som før og noen uker etter var jeg frisk.

Ja, stemmer det. Jeg skal ut og gå tur.
Og i år er jeg frisk.


Dessuten har vi satt et tre i stua.


Og jeg kjenner at lysten til å ta av seg tøflene og erstatte de meg joggesko bare blekner.


Det er jo bare lillejulaften en gang i året.
Jeg tror jeg dropper turidèen og erstatter den med gløgg.

Ah. I love myself.

Én kommentar

.:*:. Miss Nerland .:*:.

23.12.2009 kl.17:19

stress er no dritt.. Er glad at det er bare i dag og i morra så er det jul etter kl 3:) Gler meg til å reise hjem da:)

Skriv en ny kommentar

hits