Focus

Det overraskar meg at folk som kjenner meg verkeleg trur at alt eg omgjer meg er luksus, klede, sko og penger. Det overraskar meg at folk som kjenner meg verkeleg trur at det er dette eg har verdien min i. Det overraskar meg at folk som kjenner meg verkeleg kan dømme meg pga det eg skriv på ei lita nettside, og det overraskar meg at folk som kjenner meg verkeleg trur at det eg skriv på nettet om klede, sko, pengar eller ikkje pengar, er det eg verkeleg bryr meg om her i livet. Eg er djupare og har større verdiar enn høghela sko og eit enormt skap. Eg trivs med sko og klede, men hadde eg livnært meg på dette hadde eg vore deprimert innan eg var 8 år. Eg bryr meg meir om det andelege og verkelege enn det som berre ein dag vil visne vekk. Sjela vår lever for evig. Det gjer ikkje VISA kortet eller sminkepungen.

Eg veit det er lett å få forskjellege inntrykk av ein menneske igjennom å lese små tekster og sjå på små bilete, som eg plar å legge ut her. Men dette, dette som er meg, den verkelege Benedicte med tankar, opplevingar, følingar og andsliv er ikkje noko eg brettar ut framfor alle. Mine opplevingar og tankar blir så mykje meir verdifulle og viktige for meg når eg beheld det sjølv. Og når eg er klar kan eg dele det. Men internett eg ikkje heilt staden for meg når det kjem til å dele det innerste og det viktigste eg har å seie. Eg liker betre den gode samtalen andlet til andlet enn å trykke ned setningane på eit tastatur, for så å publisere det til hundrevis som les dette, nett fordi eg skriv som eg skriv.

Så ja, det eg skriv om er kanskje overfladisk. Og måten eg skriv på kan framstille meg som det. Men det er ikkje slik eg er. Eg kan bry meg om fine klede og drøyme om nye garderober, men å seie at det er dette eg bryr meg om, og at eg ikkje legg legge fokuset på det andelege, blir berre feil. Det er det andelege som gjer meg meining med livet. Fine klede hadde aldri tilfredsstilt meg.

Så veit dykk det.Og er det noko eg må minne meg på om kvar dag, så er det dette verset. Kva enn folk tenkjer og trur, så er det innsida og hjarte mitt som Gud ser på, og ikkje om eg liker å bruke fem par forskjellege sko på ein dag.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits