Student

I går laga eg festmiddag. Det er ikkje kvar dag ein student har fiskegateng, råkost, potet, rømme, salat og brokkoli. Då følte eg meg nett rik. Og mett.

Men no er det tilbake til kvardagen. Brødskiva kaller.

Eg har tenkt litt på dette med å vere student. Tusenvis av utgifter på hybel, straum, trafikkort, mobil- og internettrekning, for å ikkje snakke om mat forsvinn rett ut frå kontoen med ein gong du har fått dei. Eg har høyrd om dei som greier å spare peng medan dei er student. (Les: storesøster.) Eg skjøner ikkje korleis det går an. Eg har 200 kr i veka til mat og sosialt og dopapir når alle utgiftene er dekt. Det blir ikkje mykje sparekonto av den slags.

Vel, det jo noko som heiter arbeid. Men nett no kjenner eg at eg ikkje skal stresse med det, eg vil heller vere fattig i nokre måneder før eg binn meg til eit arbeid som ofte blir meir enn eg rekk og vil sjølv. Kanskje eg byrjer å søke arbeid mot jul. Eller etter jul. Eller til neste haust.

Tilbake til mat.
Oss jentene på Sinsen laga også festmiddag her om dagen. Om vi er fattig, kan vi til tider late som om vi bogner i peng. Eller mat, då.

Men hey, dersom nokon føler for det, så er postkassa og kontonr mitt åpent for eventulle bidrag til mat og slik. (Les: Mamma.)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits