Sand witch

Eg har så sinnsjukt lyst på sandnøtter. Det er så lenge sia eg har smakt det. Eg kan ete tusenvis, kjenns det ut som når eg først har fått i meg ein.

Treng eg å seie meir? Her får dykk oppskrifta, så forventer eg sandnøtter på døra innen tre verkedager:

 

 

Sandnøtter

125 g usaltet smør eller margarin
250 g potetmel
75 g hvetemel
1 ts bakepulver
125 g sukker
1 egg
3 vaniljedråper eller 1 ts vaniljesukker

Sikt mel og bakepulver, smuldre inn smør.
Pisk eggedosis og bland den inn. Blir deigen veldig klissete; tilsett mer potetmel. La deigen hvile 30 - 40 min. i kjøleskap.
Trill til en fingertykk pølse, del den opp i skiver. Trill skivene til kuler, og sett dem på bakeplaten og trykkes litt flate (ca 2 cm i diameter).

Stekes på 180°C i 10 min., midt i ovnen.
Sandnøttene er helt lyse når de er ferdige, men antydning til farge på undersiden.

 

 

Eg kunna jo sjølvsagd ha laga det sjølv, men eg min form for husarbeid er å feie over rommet med blikket.


Takk på førehand.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits