Kamilla og tyven

Av alle veras ting har eg vore på Politistasjonen i dag. Natt til laurdag hadde vi inbrot her på Sinsen, ei datamaskin er vekke og nesten ALLE sølvsmykka mine som sto frame på badet den natta er forsvunne. Joda, fleire tusen i sølv og kvitt gull er vekke og eg er nesten smykkelaus om dagen. Sukk. Alle dei fine smykka mine... Eg orker ikkje å vere materialist som hyler over at 4000 kr i sølv og kvitt gull er forsvunne, det er alle minna og gåvene frå vener som er mista som er det triste. Så då anmeldte eg og Kamilla saka også har vi i alle fall gjort vår del.

Når eg kom til politiet spurte han kva som skjedde etter eg hadde stått ein time i kø og høyrd dei mest fantastiske historier frå folk som anmelte forskjellege ting. Eller, han spurte eigentleg ikkje om å få historia servert. Han forventa vel heller at eg skulle byrje å fortelle kva som hadde skjedd. Så eg fortalte, eg.

-Jo, midt på natta sto i opp, kledde på me og stilte me opp mæ æt "Velkommen" skilt så tjuven kunne føle se ønska, også leda i han/ho inn på badet mitt og inn på stua kor han/ho berre kunne forsyne se.

Også satt Kamilla på stua mæ pekefingern sin og sa: Ikkje ta datan min! Mæn Kamilla og tjuven blei ikkje enig, så han tok datan og sprang ut døra.


Det er tydeleg at politiet i Oslo ikkje har humor, for forklaringa mi synes ikkje politimannen var morosamt. Så då måtte eg berre fortelle det som eigentleg skjedde: At vi hadde berre sove, alle fire jentene. Og når vi vakna laurdagsmorgon var badhylla mi rota igjennom, smykkene mine var vekke og maskina til Kamilla stjåle.
I byrjinga var eg redd for at det var eg som hadde gått i søvne og stjåle mine eigne saker. Men då det viste seg at maskina var vekke og eg fann ikkje smykkene i nokre korger eller skap, var det vel berre å innsjå at: Benedicte, det finnes faktisk folk som er frekke nok til å ta andre sine ting, du er for godtruande. Då var politistasjonen neste.

Eg ringte til Kamilla medan eg fylde ut anmeldelsen hjå politiet: I må krysse av JA eller NEI på om i vil at den skyldige ska bli straffa og få ætterfølga... vil i det? Vedkomande som greide å rote seg inn på Sinsen den natta fant faktisk fram til Oslos snillaste jenter som ikkje ynskjer nokon noko vondt. Vi vil berre ha tinga våre tilbake, vi og fortsette der vi slapp, eg med smykkene mine og Kamilla med dataen sin.

Så: om nokre ser ein mistenksam mann/kvinne med ein ny Acer Aspire, eller nokre med Bjørg-/kvitt gull-/sølvsmykker, er det heilt sikkert tjuven. Catch vedkomande for oss, så skal vi be for han/ho og kreve tinga våre tilbake.

No skal eg og Kamilla trøysteete crepès og minnes korleis det var å bu i ei leilighet kvar ingen har gått inn på natta og røva til seg tinga våre. Du og du, det var tider det.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits