Well, most grown-ups forget what it was like to be a kid. I vowed that I would never forget.

Då eg var lita bestemte eg meg for at når eg blei stor skulle eg lage sjokoladekakerøyre og ete ho opp medan ho framleis var ei røyre, berre fordi eg var vaksen og bestemte sjølv.

No er eg vaksen, ein kan vel seie det litt slik, men eg lagar ikkje sjokoladekakerøyre og et ho opp medan ho framleis er ei rørye, eg bestemmer sjølv no, men eg veit betre.

 

Å vere vaksen handler om å skulle bestemme sjølv, lede seg sjølv, stå ansvarleg sjølv og vere seg sjølv. Eg jobber med saken. Eg trur det er ein livsprosess å gå frå å vere avhengig av foreldre til å stå på eigne bein, ta eigne avgjeringar og konsekvensane av dei, kjøpe potet og ikkje potetgull til middag og ha nok peng til handsåpe og bussbillett.

 

Vaksen eller ikkje, eg kan i alle fall å peile olje på ein bil. Det kaller eg visdom. Erfaring. Kunnskap. Forståelse. Og slik kunne eg fortsatt...Bilen går framover. Det betyr jo i alle fall noko.

Én kommentar

miss nerland

24.06.2011 kl.03:05

Ja det er mye man gledde seg til når man var barn, men når man ble voksen så er det en anna realitet...

Peile olje ja:) Stort det.. nesten like stort som å kjøre forbi 4-5 bensinstasjoner og ikke finne noen som solgte bensin. bare 95 og 98 :p

Nei da skal ikke mobbe.. Jeg begynnte jo å krangle med pappa for at han kjøpte så dyr diesel når den ene kosta bare 6 kr istedet for 8-9 som den andre kosta.. Er ikke så lett å være under 10 år å ikke vite forskjell på vanlig diesel og rød diesel

Skriv en ny kommentar

hits