Ein heilt uvanleg prioritet i livet mitt


Eg les lite bøker. Veldig lite bøker. Så lite bøker at eg blir redd nokre gonger. Eg skriv jo, og då burde eg lese. Eg blir inspirert til å skrive av å lese. Men eg tek meg ikkje tid. Eg opner ei bok med fine overskrifter og gode omtaler, og fell i svevn på side 16. Side 19 om den er ekstra god.

Å vere student består jo av mykje lesing. Og pensumlitteratur går greitt. Sånn ca greitt. Eg greier meg i alle fall. Det ligg ei byrde over pensumlitteraturen som gjer at eg greier å halde meg vaken, les eg ikkje dette styrk eg, seier eg til meg sjølv, også går det på eit eller anna vis. Men det kan eg ikkje seie når eg opner ei bok av Jo Nesbø eller Jostein Gaarder. Då tenkjer eg at; wohoi, her skal eg lese frivillig, også fell eg i svevn. Gong på gong.

 

Sjølv om dette ser ut som ein endelaus og ond sirkel, prøver eg meg på nytt. Eg tok med meg tre bøker opp til Bodø, og eg ser ikkje store håpet i at dei kjem til å bli prioritert dei fyrste åra. Så då gjekk eg på biblioteket for å inspirere meg sjølv til å lære og forstå korleis eg IKKJE skal bli som journalist. Og tru det eller ei, eg har kome til side 38 i boka "En helt vanlig dag på jobben." Det er rekord, det. Eg er ikkje dårleg eller treig til å lese, eg tek meg berre ikkje tida og oppmerksomheta. Men å lese Håvard Melnæs sine 38 sider (eg har vel 200 igjen...) om korleis Se og Hør eigentleg fungerer, er jo eit varsko om kva ein kritisk og seriøs journalistikk skal halde seg unna. Så eg seier til meg sjølv at "dette er pensum, les du ikkje dette, så stryk du på livets eksamen,"  også skal eg halde meg vaken i 200 sider til. Flink ja?

Innerst inne så kan eg nok visst eg vil. Eg må berre ville nok.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits