iSpy

Hadde nokon fortalt med for eitt år sia at eg kom til å spionere på folk for å skrive om dei, hadde eg flira. Og no må eg berre flire. Eller berre sjå vonlaust på meg sjølv. I dag var skuleoppgåva vår å spionere på tilfeldige folk ein møtte ute, følge etter dei og skrive ned tanker, inntrykk, situasjoner og handlinger som skal danne seg til ei novelle. Og for all del var eit av oppgåvepunkta: "Ved aller minste følelse av at personen fersker dere - avslutt straks og finn en ny person."

Så eg spionerte eg. På City Nord jakta eg på to stakkars middelaldrende damer som berre gjekk og svansa, og eg hakk i hel med notatblokk og ei føling av at; dette er det verste eg veit. MEN, det skal seiast at ved å observere menneske får ein mange kreative ideer og tanker som lett kan danne seg til setninger, og om nødvendig ei novelle. Så etter endt spionasje vende eg snuten heim og byrja å skrive om ei dame i raud fleecejakke eg observerte, som kjøpte isen sin i en kiosk og sat seg ned og åt han på en anna cafè. Før eg veit ordet av ho, heiter ho Brita og kjøpte isen ein anna plass fordi den var tre kroner billigare.


Å stå bak eit hjørne for å sjå på folk er ikkje heilt min stil. Men det gjekk no på eit vis.

No må eg skrive novella ferdig, iherdig, og i tillegg skal eg på zumba (ja, du las rett, eg skal på min fyrste treningsøkt på Friskhuset) og MYKJE leselekse som venter meg når eg kjem heim igjen. Og sånn går nu dagan.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits