Pelle Politi

Det var fyrst då eg hadde flytta til Bodø, køyrd forbi ei lita Politiboble i sentrum og ropt; "Pelle Politibil!" at eg skjøna at Pelle Politi var frå Bodø.

Det var var som eit ljos gjekk opp for meg i morges då eg plutseleg såg samanhengen mellom gode politimenn og Bodø.

I går på veg heim frå skulen (etter 11,5 timer på skulebenken, kven skulle trudd) kava eg meg heim på sykkelen medan sluddet dala ned og mørket hadde senka seg kraftig. Nokre meter frå skulen, merka eg ein sta sykkel som ikkje ville sykle med meg. Og det var kanskje ikkje så rart. Bakdekket hadde punktert. Eg som til og med hadde fylt luft i dekka med ekte luftslange og greier forrige veke. Men det er ei anna historie. Så då måtte eg gå heim. Isglatt, slaps og kulde. Nett det eg trengte. Og det faktum at eg skulel byrje på skulen i dag 8.30 var heller ikkje så bra, det betydde at eg måtte kome meg ut av døra tidlegare, og finne ein buss då det var meldt høljregn i dag.

Og høljregn blei det. Regnet pøsa nedover då eg sprang til bussen kl 8.00 i morges, men det var ingen buss å sjå. Eg venta, men han kom ikkje. Så då måtte eg gå. Gå til skulen. 30 min i regn regn regn. Trang bukse. Inga tid til å dra heim og skifte. Så eg gjekk. På parkeringsplassen ved leiligheta mi bruker det å stå ein politibil. Det er mange politistudenter som bur like ved der eg bur, så eg manna meg opp, banka på glaset og spurte om ikkje politistudenten skulle til universitetet.
-Nei, beklager, svara han, så eg smila og sa at det gikk fint, eg gjekk. To minutter etter kjem det ein politibil bak meg, i sakte fart, og det er i slike situasjoner ein håper at ein aldri havner i; politiet vil ha tak i deg. Men i dag var det ein fin ting. For politimannen nesten kommanderte meg inn i bilen og sa; -Æ kjøra dæ te skola. Har ikkje samvettighet te at du ska bli klissvåt.

Så slik gjekk det, eg fekk politieskorte til skuledøra, og blei litt småflau då eg fekk vete at han ikkje var politistudent, men jobba fast som UP. -Du bor akkurat for langt unna te å gå te skola, sa han. Og eg prøvde å forklare at sykkeldekket streika, bussen kom aldri, og eg trudde han kanskje held til ved universitetet, ikkje sånn ordentlig politimann. Hadde eg visst det, hadde eg aldri banka på ruta hans. Eg kan kanskje vere så tøff. Men så tøff at eg gjer ekstrajobber til politiet ein tysdags morgon hadde eg aldri turt.
Så no skjøner eg det. Sjølvsagd er Pelle Politibil frå Bodø. Det skulle berre mangle.

2 kommentarer

Camilla

15.11.2011 kl.19:56

uuuutruuuuulig tøfft :D modige du ;D

skriblerina

15.11.2011 kl.21:08

haha så kult Benedicte :D Tøffa! :D

Skriv en ny kommentar

hits