January

Eg tenkte eg skulle vere flink pike og lage oppsummering av 2011, men det gidd eg ikkje. Så då oppsummerer eg ein og ein måned. Eg starter med januar fordi januar er byrjinga av året. Og fordi januar er månaden eg har bursdag.

 

2011 har vore eit år kvar eg har budd i Oslo, gått bibelskule, jobba på draumebutikken, blitt tåpeleg forelska, jobba som resepsjonist i Mosjøen, flytta til Bodø, byrja å studere journalistikk, levd på lånekassen og byrja å trene.

I januar i fjor derimot, visste eg ikkje anna enn at eg budde i Oslo og gjekk bibelskule. Og at eg hadde drøssevis av kakeselskap med serviettringer og freninger som kom innom hovustaden.

Eg var lei av vinteren, Oslo hadde vore på -15 og meir sidan november, og eg drøymde om Paris og London, men eg kom meg ikkje lengre en til Molde.

 

Eg fekk Bjørg-smykke som seinare blei stjåle då vi hadde innbrudd på Sinsen, skreiv mykje virr varr og tenkte at det å vere 20 måtte vere året eg skulle gjere ting eg aldri hadde gjort før

Med kjærleik treng ein mot. Nokon gonger må ein berre hoppe. Følge det hjarte sei, og ikkje det omstendighetene fortel ein nett der og då. Eg vil heller grine på jentedoen med raud leppestift enn å sitje heime med tekoppen og ikkje tørre å satse. Eg har så lyst til å tørre å gjere det hjarte vil, la forstanden gå, jente, og la hjarte stå. La meg ha kjærleik og mot, ikkje motløshet.

Franske Nathan hadde kjøpt kakao til meg to morgoner, men på begge desse morgonane møttes vi ikkje på trikken, men han varma den opp til meg og han fikk ein god klem når vi møttes til slutt, og eg ville lere meg fransk, men kan framleis berre at talet ni uttales "nøff."


Eg stod opp midt på natta og åt hermetisk lapskaus, drakk raudbrus og prøvde den nye Marlilyne & Me- jakka mi som eg hadde fått på januarsal. Den jakka er vel det smartaste plagget eg nokon gong har kjøpt. Klapp på skuldra.

Og no gidd eg ikkje meir. Eg jobba, jobba, jobba i januar 2011, i år er det skule, skule, skule. Og kulda er her framleis. Berre i nord denne gongen. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits