Social

Hei og hå, her var det ei stund sia eg var!

Forrige veke las eg ein artikkel om kor avhengig nordmenn er av sosiale medier. Eg blei så provosert og overraska over kor sosial vi har blitt på nettet, - og kor lite sosial vi har blitt i verkelegheita, at eg tenkte: Er EG så avhengig?

Den einaste måten å finne ut slike ting, er jo å teste det. Så eg sperra meg sjøv frå facebook, twitter og alt som heiter blogg og blogging i ei veke for å sjå kor hardt det kom til å bli. Og for å være heilt heilt ærleg, vart eg ganske så overraska. Eg hadde trudd eg kom til å få abstinenser av å ikkje sjekke inboxen og vere oppdatert heile døgnet, men det var rett behageleg. Ingen skjelving, ingen trang etter å gå inn på facebook, ingen hyperventilering eller svevnlause netter. Så eg har bestemt meg for å sette diagnose på meg sjølv: ikkje avhengig av sosiale medier. 

PUH!

 

Sjølv om vekestesten er over, betyr det ikkje at eg skal hoppe tilbake til facebook og alt med ein gong. Eg har nemleg eksamen i medievitenskap på onsdag, og eg må lese det som står i bøkene. Så no les eg. 

Onsdag kl 13 er livet normalt igjen, då er eksamen over og eg skal ete kake til den store gullmedalje. Nett no i desse lesestunder et eg stangselleri og smågodt. Hald ut, Benedicte.

 Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits